EKONOMİ Haber Girişi : 12 Ocak 2024 14:07

2023 yılının İhracat Yıldızları açıklandı

2023 yılının İhracat Yıldızları açıklandı
Petkim, Ege İhracatçı Birliklerinin İhracatın Yıldızları 2023 listesinde, hem genel sıralamada hem de kimya kategorisinde bu yıl da i

Petkim, Ege İhracatçı Birliklerinin İhracatın Yıldızları 2023 listesinde, hem genel sıralamada hem de kimya kategorisinde bu yıl da ilk sırada yer aldı.

SOCAR Türkiyenin grup şirketlerinden Petkim, Ege Bölgesi İhracat Şampiyonu oldu. Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB) 2023 İhracatın Yıldızları listelerine göre Petkim, hem genel kategori hem de kimya kategorisi listesinde ilk sırada yer aldı.

İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde Petkimin ödülü, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı (Vekaleten) Kanan Mirzayeve takdim edildi.

Petkimden 557 milyon dolarlık ihracat
Şirketten yapılan açıklamaya göre; Petkim, STAR Rafineri ile entegrasyonu, etkin planlama ve optimizasyon çalışmaları sayesinde başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Şirket, 2023 yılı sonunda dolaylı ve doğrudan toplam 557 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek 2023 yılında da Ege Bölgesinin ihracat şampiyonu oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.