BİLİM VE TEKNOLOJİ Haber Girişi : 18 Ocak 2024 11:14

Bilim Şehitkamilde, Alper Gezeravcı heyecanı ve gururu yaşandı

Bilim Şehitkamilde, Alper Gezeravcı heyecanı ve gururu yaşandı
Türkiyenin uzaya ilk defa insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocakta Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) doğru yola çıkacak. Bu kapsam
Bilim Şehitkamilde, Alper Gezeravcı heyecanı ve gururu yaşandı

Türkiyenin uzaya ilk defa insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocakta Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) doğru yola çıkacak. Bu kapsamda, yüzlerce öğrencinin yararlandığı Bilim Şehitkamilde, Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Türk Hava Kuvvetlerinde 15 yıl savaş pilotluğu yapan Alper Gezeravcının da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibinin 19 Ocak saat 00:49da fırlatılması planlanıyor. Ax-3 mürettebatı NASAnın Floridadaki Kennedy Uzay Merkezinden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Roket, yine SpaceXin Dragon uzay aracını taşıyacak. Türkiye Uzay Ajansının verdiği bilgiye göre Uluslararası Uzay İstasyonunda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, orada 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.
Alper Gezeravcı, Türkiyeden uzaya giden ilk insan olacak. Bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek adına Bilim Şehitkamilde Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz temalı bir dizi etkinlik içeren bir program yapıldı.
Çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız
Programa ilişkin açıklamada bulunan bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, Türkiyenin ilk insanlı uzay programı kapsamında milli gururumuz olan Türkiyenin uzaya gidecek ilk Astronotu Alper Gezeravcıyı bu gece uzaya uğurlayacağız. Alper Gezeravcıyı uzaya uğurlayarak, bilimin ufuklarını açacak yeni kapıdan Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Bunun için de çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız. Bu heyecanı çocuklarımızla beraber yaşayarak, onlara Türkiyenin yeni uzay misyonuyla alakalı yeni ufuklar sunmak istedik. Bu maksatla Türkiye genelinde bulunan bütün bilim merkezlerinde olduğu gibi biz de bilim merkezimizde astronomi ve uzay etkinlikleri düzenledik. Burada çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Onların da ilerde birer Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkmalarına şimdiden altlık hazırlıyoruz. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum dedi.
Büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik
Vali Erdal Ata İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kübra Küçükkahraman, Bugün, öğrencilerimizle birlikte Bilim Şehitkamile geldik. Böylesine önemli bir günde burada olmak hem öğrencilerim açısından hem de benim açımdan ayrı bir mutluluk verdi. Hem de böylesine anlamlı bir günde gelmek farkındalık oldu bizim için. Bu gece ilk defa bir Türk astronotumuzu uzaya uğurluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz de bugün uzaya uğurlayacağımız ilk Türk astronotumuzu tanıma imkânı buldular. Bu sayede bugün de Bilim Şehitkamilde düzenlenen astronomi ve uzay programında çok güzel etkinlikler yaptılar. Bizler de öğretmenler olarak büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik. Ben bu etkinlikten dolayı Şehitkamil Belediyemize ve Bilim Şehitkamilde bulunan eğitmen hocalarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.