DÜNYADAN Haber Girişi : 22 Ocak 2024 01:51

Cumhuriyetçi DeSantis, ABD Başkanlık yarışından çekildi

Cumhuriyetçi DeSantis, ABD Başkanlık yarışından çekildi
Florida Valisi Ron DeSantis, 2024te yapılacak ABD başkanlık seçimi aday adaylığından çekildiğini açıkladı. De Santis, Cumhuriyetçi seçmenlerin çoğunluğu

Florida Valisi Ron DeSantis, 2024te yapılacak ABD başkanlık seçimi aday adaylığından çekildiğini açıkladı. De Santis, Cumhuriyetçi seçmenlerin çoğunluğunun Donald Trumpa bir şans daha vermek istediği çok açık dedi.

ABDde 5 Kasımda yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, seçime dair flaş bir gelişme yaşandı. Florida Valisi Ron DeSantis aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı açıklamada Trump lehine yarıştan çekilme kararı aldığını kaydeden DeSantis, Cumhuriyetçi seçmenlerin çoğunluğunun Donald Trumpa bir şans daha vermek istediği çok açık dedi. Trumpın mevcut ABD Başkanı Joe Bidendan üstün olduğunu kaydeden DeSantis, Donald Trumpla Covid-19 salgını ve Antony Fauciyi seçmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak, Trumpın mevcut başkan Joe Bidenden üstün olduğu açık ifadelerini kullandı. Daha önce Cumhuriyetçi adayı destekleyeceğine söz verdiğini ve bu sözünü tutacağını belirten DeSantis, başarılı olamayacağını düşündüğünü ve bu nedenle seçmenlerin zamanını ve kaynağını daha fazla harcamak istemediğini de sözlerine ekledi.

Anketlerde geride kalan Iowa eyaletinde Cumhuriyetçi adayların yarıştığı ön seçimleri oyların yüzde 51ini alarak kazanan Trump, New Hampshireda yapılacak ön seçim öncesinde gerçekleştirilen son anketlerde de önde çıkmıştı. New Hampshire Üniversitesi anketine göre Trumpın oyları yüzde 50yi bulurken, en yakın rakibi Nikki Haleyin ise yüzde 39 oy alacağı öngörülmüştü. Florida Valisi Ron DeSantisin oy oranı ise yüzde 6da kalmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.