Evlilik hayali kuran adam, sahte gelin şebekesine 120 bin lirasını kaptırdı

Diyarbakırın Yenişehir ilçesinde ikamet eden bir kişi, evlenme vaadiyle bir yakınının tavsiyesi üzerine gittiği Iğdırda sahte gelin çetesi tarafından 70 bin lira başlık parası ve giderlerle toplam 120 bin lira dolandırıldığını iddia etti. 45 yaşındaki adamın kuyumcuda 3 günlük geline altın aldığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Diyarbakırda 3 yıl önce eşini kaybeden Mehmet Nezir Çelik (45), tekrar evlenmeye karar verdi. Çelik, 16 Ocak tarihinde Elazığda Ali isimli yakınının aracılığıyla Vanda ikamet eden Fadıl isimli diğer bir aracıyla 14 bin TLye ticari araç kiralayıp Iğdıra gitti. Iğdır merkezde yaşayan D.K. (34) isimli kadın, Çelike eşinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini ve şu an dul olduğunu söyledi. D.K., sonrasında yanında ağabeyi olarak tanıttığı Murat isimli şahıs ile birlikte Çelikten 100 bin TL başlık parası istedi.
Nezir Çelik, aracılara 100 bin TL başlık parasının çok olduğunu ve 70 bin TLye indirmek istediğini söyleyince para, aracılarla Murat isimli şahsa verildi. Burada Dileki alıp dini nikah kıyan Çelik, beraber aynı gün Diyarbakıra döndü. Çelikle aynı evde kalan D.K., ikinci günün sabahı kendine Bağlar ilçesindeki bir kuyumcu dükkanında 21 bin liralık küpe ve yüzük ile 10 bin TLlik elbise aldı. Çelikin kuyumcuda birlikte yüzük ve küpe baktığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Başından geçen olayı başından sonuna kadar anlatan Çelik, şöyle konuştu:
Diyarbakırın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesinde ikamet ediyorum. Bir çocuğum var. Eşim 2021de vefat etti. Ben de çocuğum yalnız kalmasın diye, evimizde sıcak yemek pişsin diye tekrar biriyle evlenmeyi düşündüm. Elazığda Ali isminde bir arkadaşım bana Vanda Fadıl isminde bir aracıyla Iğdırda kız bulduklarını söyledi. Diyarbakırdan araç kiralayıp Vana, oradan Ağrıya, sonrasında Iğdıra gittik. Orada Dilek K. (34) ile tanıştık. Dilekin yanında ağabeyim diye tanıttığı Murat diye biri vardı. Tanışıp kaynaştıktan sonra benden 100 bin TL başlık parası istediler. Ben bu miktarın çok olduğunu söyleyince başlık parasını 70 bin TLye indirdiler. Parayı Murat diye tanıttığı ağabeyine verdim. Anlaştıktan sonra Iğdırda dini nikah kıydık. 16 Ocakta Dileki Diyarbakıra getirdim. Dilek Diyarbakırda 3 gün boyunca bizim evde kaldı.

Dileki evden kaçarken son anda yakaladım
18 Ocakta Dilek K.nin gece saat 23.00 sıralarında kaçmaya çalıştığını ve yol kenarında son anda yakaladığını söyleyen Çelik, Dilek bizdeyken ikinci günün sabahı dışarı çıkıp kendisine yüzük, küpe, elbise aldım. Sonrasında Ocakın 18sinde akşam saat 23.00 gibi Dilek evden kaçmayı denedi. Ben de dışarı çıkıp hemen yol üzerinde yakalayıp tekrar eve getirdim. Perşembe günü ben de Aliyi evime çağırdım. Kendisi Dileke Niye kaçıyorsun? diye sordu. Dilek de aile sorununun olduğunu ifade etti. Alide, Madem aile sorunun vardı ne diye orada söylemedin dedi. Ben de aynısını söyledim ve Madem aile sorunun var bilseydim ben seni Diyarbakıra getirmezdim dedim. Baktık ki bizi dolandırıyorlar. Ocak ayının 19unda sabah saat 11.00 gibi polisler kapımıza geldi. Dileki alıp beraber bizi karakola götürdüler. Polisler bana Dilekin evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Sonrasında bana parayı nerede kime vermişsem oraya gitmemi istediler. Ben de parayı Dilekin ağabeyim diye tanıttığı Murat isimli şahsa verdim. Bu durumda mağdur kaldım. Beni dolandırdılar dedi.

Yaklaşık 120 bin TL yok oldu
Dilek K.nin 70 bin TL başlık parasına, 21 bin TL küpe ve altına, 10 bin TL kıyafetine, 14 bin TL ticari taksiye 3 bin 600 TL ise aracılara verdiğini dile getiren Çelik, "Beni dolandırdıklarına tam kanaat ettiğim zaman da arkadaşımın sosyal medyadan aynı soy isimden birine ulaşmasıyla oldu. Hakan isminde biriyle irtibata geçtik. O da Osmaniyede ikamet ediyordu. Kendisi kız kardeşinin isminin Dilek olduğunu ve 3 yıldır Dileki reddettiklerini söyledi. Lütfen devlet güçlerimiz bu dolandırıcı şebekesini yakalasın. Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet talebinde bulundum. Yani ben bu parayı hepsini borç etmiştim. 70 bin TL başlık parasına, 10 bin TL Dileke elbise, 21 bin TL küpe ve yüzük, 14 bin TL ticari taksi kiralayıp Iğdıra gittik, 3 bin 600 TLde aracılara verdim. Başıma böyle bir şey geleceğini hiç bilmiyordum. Şu anda evden bir yere çıkamıyorum. Benim gururumla oynandı. Herkes bizimle dalga geçiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.