KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 23 Şubat 2024 10:23

Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu

Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından Gaziantepin Cumhuriyet Dönemindeki gelişimine ışık tutacak 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziante

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından Gaziantepin Cumhuriyet Dönemindeki gelişimine ışık tutacak 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep adlı eser okuyucuyla buluştu.
Prof. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Murat Dağ ve İsmail Hakkı Üzümün editörlüğünde hazırlanan bu eser, Gaziantepin Cumhuriyet dönemi boyunca gösterdiği gelişimi ve başarıları detaylı bir şekilde ele alıyor. Kitap, Gaziantepin dil, edebiyat, tarih, coğrafya, biyografi, ekonomi, kültürel miras, sanat ve mimari alanlarındaki zenginliğini 59 bildiri ile gözler önüne seriyor. Dil ve Edebiyat başlığında 11, Tarih başlığında 26, Coğrafya başlığında 10, Biyografi başlığında 6, Ekonomi başlığında 4, Kültürel Miras-Sanat-Mimari başlığında 13 bildiri bulunuyor.
Gaziantep, Türk tarihi için stratejik bir öneme sahip, kültürel ve tarihi mirasıyla zengin bir şehir. Cumhuriyet tarihi boyunca önemli başarılara imza atmış olan bu kent, kültür, sanat, ekonomi ve mimari alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve Türkiyenin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Bu kitap, Gaziantepin tarihini, kültürünü ve Cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı dönüşümü kapsamlı bir şekilde anlatıyor.

Gaziantep, Türkiye Yüzyılında da adından söz ettirecek
Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver çalışma hakkında, Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin kahramanca fedakarlıklarıyla bugüne ulaştı ve 100. yılını geride bırakarak yeni bir yüzyılı selamladı. Türkiye Yüzyılının şafağında Gazikültür olarak önemli bir yayına imza attık. 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep kitabı, Gaziantepin ve genel olarak Türkiyenin tarihine ışık tutuyor. Gaziantepin Cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı değişimleri, kültürel ve ekonomik başarılarını detaylı bir şekilde ortaya koyarak, şehrin tarihi ve kültürel zenginliğini vurguluyor. Gaziantepin, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiyenin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu gösteren bu çalışma, şehrin tarihi önemini ve geleceğe yönelik vizyonunu aydınlatıyor. Bu açıdan bakıldığında Gaziantepin Türkiye Yüzyılında da adından söz ettireceğinden emin olabiliriz dedi.

Gaziantep, Türk tarihinin dönüm noktalarından birine ev sahipliği yapmıştır
Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar kitap hakkında, Bu değerli çalışma, akademisyenler, araştırmacılar, tarih meraklıları ve Gaziantepin kültürel mirasına ilgi duyan herkes için eşsiz bir kaynak niteliğinde. Gaziantepin Türk tarihi içindeki yerini ve Cumhuriyet dönemi boyunca gösterdiği başarıları anlamak isteyenler için vazgeçilmez bir rehber olan bu kitap, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları tarafından okuyucularla buluşturuluyor. 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep hem tarihçiler hem de genel okuyucu kitlesi için değerli bir referans kaynağıdır diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında Cumhuriyete emek verenlere saygı duruşu niteliğinde olan 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep, şehrin kültürel ve tarihi mirasını koruyup gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir titizlikle hazırlandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları tarafından yayımlanan 100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep adlı kitap www.gazikulturas.com adresinden e-kitap formatında ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.