GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ocak 2024 18:18

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: Barış Harekâtı sonrası ilk kez bu kadar fazla şehidimiz oldu

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: Barış Harekâtı sonrası ilk kez bu kadar fazla şehidimiz oldu
Adıyaman'da geçen yıl 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'e ilişkin 5'i tutuklu, 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasının 4'üncü gününde, savunma avukatları dinlenirken Başbakan Yardımcısı ve Turizm Kültür

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Adıyaman'da bulunan İsias Otel'de KKTC'den voleybol turnuvası için gelen, aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği soruşturmada 5 kişi tutuklanırken, 11 kişi hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 3 Ocak tarihinde başlayan ve Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 150 kişilik salonunda görülmeye başlanan davanın 4'üncü gün duruşmasında sanıkların avukatlarının dinlenmesi devam ediyor.
Sabah ilk olarak Cumhuriyet Savcısı'nın davanın esası hakkındaki beyanı dinlendi. Cumhuriyet Savcısı duruşmanın başından bu yana talep ve delilleri topladığını ifade ederek, müşteki avukatlarının taleplerini değerlendirdiğini kaydetti. Savcılık makamı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması isteminin ise reddedilmesini talep etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.