ASAYİS Haber Girişi : 15 Ocak 2024 10:12

MİT, Peyman Bagok kod adlı Hülya Merceni etkisiz hale getirdi

MİT, Peyman Bagok kod adlı Hülya Merceni etkisiz hale getirdi
Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) 9 askerin şehit edildiği Irakın Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütünün sö
MİT, Peyman Bagok kod adlı Hülya Merceni etkisiz hale getirdi

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) 9 askerin şehit edildiği Irakın Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütünün sözde sorumlularından Hülya Merceni etkisiz hale getirdi
MİTin Irakın Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla, örgütün Türkiyeye yönelik faaliyetlerinin yönetildiği Kuzey Sevk ve İdare Karargahı YJA-Star sözde Sorumlusu Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen etkisiz hale getirildi.

Birçok eylemin baş failiydi
Terörist Mercen, Türkiye kırsalında faaliyet gösterdiği 1991-2001 döneminde özellikle Tunceli kırsalında Türk askerlerinin şehit edildiği birçok eyleme katıldı. Türkiye ve Irakın kuzeyinde Türk güvenlik güçlerine karşı düzenlenen çok sayıda eylemi planlayarak bizzat katıldı. Bu eylemler neticesinde MİT, birçok kanlı eyleme katılan Hülya Merceni hedef listesine aldı.
MİTin saha ajanları PKKlı Mercenin Metinada olduğunu tespit etti. Mercen, yakın takibe alan MİT, alandaki ağını kullanarak Mercenin yakın çevresine sızdı. Terörist Hülya Mercenin, PKKnın sözde Orta Saha sorumlusu olarak Türkiyeye geçeceği istihbaratı alan MİT bunun üzerine operasyon için düğmeye bastı.
Bölgedeki ajanlar Mercenin hareketliliğini MİTe bildirdi. MİT ve TSKnın koordineli çalışması sonucu düzenlenen operasyonla terörist Hülya Mercen, Metinada etkisiz hale getirildi.
32 yıldır PKK dağ kadrosunda yönetici olarak faaliyet gösteren Mercenin, MİT tarafından nokta operasyonla etkisiz hale getirilmesi, örgütün silahlı kanadında işleyiş bozukluklarına neden oldu.

YJA-Star sözde Sorumlusu Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen
Örgüt bünyesinde kritik önemde olan Hülya Mercen, HPG Askeri Konseyi ve YJA-STAR Konseyi üyeliklerinin yanı sıra kadınlara yönelik faaliyet gösteren PAJK Meclisine de üyeydi. Aynı zamanda Zap alanında kadın örgüt mensuplarından da sorumlu olarak da faaliyet yürütüyordu. Son olarak PKK Kuzey Sevk ve İdare Karargahında kadın teröristleri komuta eden terörist Mercenin, MİT tarafından etkisiz hale getirilmesi, örgütte yönetim boşluğuna neden oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.