ASAYİS Haber Girişi : 13 Ocak 2024 10:08

MİTten Irakta sınır ötesi operasyon

MİTten Irakta sınır ötesi operasyon
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCKnın terör örgütüne Avrupadan eleman toplayan Renas Raperin kod terörist Faik Aydını Irak
MİTten Irakta sınır ötesi operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCKnın terör örgütüne Avrupadan eleman toplayan Renas Raperin kod terörist Faik Aydını Irak sınırından yaklaşık 160 kilometre derinlikte düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
MİT tarafından, yakın takibe alınan terörist Faik Aydının Avrupada faaliyet içinde olduğu tespit edildi. Avrupada yaptığı örgütsel faaliyetler ortaya çıkarılan Aydının Iraka geçmesinin ardından Süleymaniyede yerel halk üzerinde örgüte destek ve katılım için baskı ve şantaj yaptığı öğrenildi. Aldığı ideolojik ve akademik eğitimler nedeniyle örgüt içerisinde kritik bir role sahip olduğu tespit edilen Aydın için MİT operasyon kararı aldı. Terörist Aydının faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik saha ajanlarının da katılımıyla hassas bir çalışma gerçekleştirildi. Uygun zaman ve şartların oluşması ile operasyon için düğmeye basıldı. Renas Raperin kod Faik Aydın Türkiyenin 160 km ötesinde Irakta etkisiz hale getirildi.

Avrupada PKK adına faaliyet yürütüyordu
Aydın, PKK/KCKnın Avrupadaki gençlik ve toplumsal alan çalışmalarında yer aldı. Son dönemde örgüte katılacak eleman bulamayan PKK/KCK adına Avrupada terörist toplama çalışmaları yaptı. Aydın Avrupadaki birçok ülkede uzun yıllar faaliyet yürüttükten sonra 2015 yılında Irakın kuzeyine geçerek örgütün silahlı kadrosuna katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.