SPOR Haber Girişi : 31 Ocak 2024 11:01

TFF, VAR kayıtlarını açıklamaya hazırlanıyor

TFF, VAR kayıtlarını açıklamaya hazırlanıyor
TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Süper Ligde VAR kayıtlarını

TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Süper Ligde VAR kayıtlarının açıklanması için testlerin yapıldığını belirtti. Eröğüt, ayrıca UEFAnın üst düzey görevlilerinin artık gözlemci olarak Türk hakemliğinde yer alacağını da söyledi.
TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, VAR kayıtlarının açıklanmasından, yabancı gözlemci ve Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yapısına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Eröğüt, Süper Ligde VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışma yaptıklarını dile getirdi. Mustafa Eröğüt, IFABın var konuşmalarının hakem VARa çağrıldığı an ile ilgili yayınına eğitim amaçlı izin verdiğini vurgulayarak, İspanya La Ligada da hakemin maçta VARa çağrıldığı pozisyonların kayıtlarının günün müsabakaları tamamlandıktan sonra yayınlandığını aktardı. TFF Başkan Vekili Eröğüt, Türkiyede de bunu uygulamak için testlerin yapıldığını sözlerine ekledi.

Yabancı gözlemci gelecek
Hakemlerin aldıkları puanlarda gözlemcilerin etkilerinden bahseden Mustafa Eröğüt, 10 kişiden oluşan UEFAnın üst düzey yetkililerinin ligde gözlemci olarak bulunacağını belirtti. Bu gözlemcilerin hakem puanına etkisinin yüzde 50 olacağını söyleyen Eröğüt, statta maçta görevli gözlemcinin hakem puanına etkisinin yüzde 30, VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin anketiyle verilecek notun toplam nota yüzde 20 etki edeceğinin de bilgisini verdi.

MHKnin yapısı yenilenecek
TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, MHKnin yapısının değiştirilmesinin de önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan önemli bir uygulama olduğunu dile getirdi. 5 üyeden oluşacak MHKnin 3ü daha önce olduğu gibi yine TFF tarafından belirlenecek. 2 üye ise Kulüpler Birliğinin önereceği ve üzerinde uzlaşma sağlayacağı kişiler olacak.
Almanyada uygulanan model incelediklerinden söz eden Eröğüt, hakem yönetim organizasyonunun kulüpler ile birlikte federasyonun birlikte yönetmesi için hazırlıklar ve çalışmalar yapıldığını da bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.