MAGAZİN Haber Girişi : 20 Ocak 2024 14:16

Dünyada 9 milyondan fazla kişi botoks yaptırdı

Dünyada 9 milyondan fazla kişi botoks yaptırdı
Kadınlar kadar erkeklerin de estetik operasyonlara olan ilgisi giderek artıyor. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) tarafından açıklana

Kadınlar kadar erkeklerin de estetik operasyonlara olan ilgisi giderek artıyor. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) tarafından açıklanan verilere göre, dünya genelinde yapılan 9 milyondan fazla botoks uygulamasının yüzde 16sını erkekler oluşturdu.
Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) tarafından sunulan son verilere göre, dünya genelinde gerçekleştirilen 9 milyondan fazla estetik prosedürün yüzde 16sını erkekler oluşturdu. Cerrahi olmayan estetik işlemlerde yüzde 26,1lik artışa dikkat çeken ve yayınlanan son verileri değerlendiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, Botoks, bu alandaki en popüler tedavi olmaya devam ediyor ve dünya çapında yapılan 9 milyon botoks prosedürü ile lider konumunu koruyor. Bu, önceki yıla kıyasla erkeklerin estetik uygulamalara olan ilgisinde önemli bir artış olduğunu da gösteriyor diye konuştu.
Y ve Z kuşağında artan eğilim var
Botoks uygulamalarındaki artışın en belirgin olduğu yaş grubunun 35-50 arasındaki kişiler olduğu bilgisini paylaşan Dr. Eda Yıldırım, Bu yaş aralığı, yaşlanmanın erken belirtileriyle mücadele edenler arasında botoksu en çok tercih eden grup oldu. Ancak, 18-34 yaş aralığındaki genç Y ve Z kuşağı da kırışıklıkları önleyici olarak botoks kullanmaya yönelik artan bir eğilim gösteriyor dedi.
Erkekler kişisel bakım ve görünüme önem veriyor
İkinci en popüler tedavinin hyaluronik asit dolgu enjeksiyonları olduğunu söyleyen Dr. Eda Yıldırım, Enjeksiyonların yüzde 86,8inin kadınlara, yüzde 13,2sinin ise erkeklere uygulandığı görülüyor. Bu trend erkeklerin de kişisel bakım ve görünüm konularına önem verdiğini gösteriyor. Estetik uygulamalara olan bu evrensel ilgi, güzellik ve bakım endüstrisindeki değişen toplumsal normları yansıtıyor dedi.
Erkeklere yapılan yanlış uygulamalar kadınsı görüntüye sebep olabilir
Erkeklere yapılan uygulamaların yanlış ellerde istenmeyen sonuçlara yol açabileceğine vurgu yapan Dr. Eda Yıldırım, Özellikle kaş çatma çizgisi, kaz ayakları ve elmacık bölgesinde yapılan hatalı enjeksiyonlar, erkeklerde kadınsı görüntüye sebep olabilir ve yüz ifadesini olumsuz etkileyebilir. Kas yapısına uygun olmayan uygulamalardan kaçınmak gerekiyor şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.