KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 03 Şubat 2024 09:14

SANKO Sanat Galerisinde Ayıntab Bastası temalı resim sergisi

SANKO Sanat Galerisinde Ayıntab Bastası temalı resim sergisi
Ressam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan Ayıntab Bastası temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi
SANKO Sanat Galerisinde Ayıntab Bastası temalı resim sergisi

Ressam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan Ayıntab Bastası temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisinde sanatseverle ile buluşturdu.
Gülümay Çiraz, sergi açılışında yaptığı konuşmada Toplumların gelişip ilerlemesinde önemli bir yeri olan sanatın birleştirici ve bütünleştirici bir gücü var dedi. Sergiyi izleyen sanatseverlerin duygu ve düşüncelerin zaman içinde nasıl evrildiğini keşfedeceğini anlatan Çiraz, Dünyamın derinliklerini sanatseverler ile paylaşacak, birlikte bir sanat yolculuğuna çıkacağız ifadelerini kullandı.

Deneyimlerin sanatını zenginleştiren ve farklı perspektiflerle tanışmasına imkan tanıyan unutulmaz hatıralara dönüştüğünü dile getiren Çiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: Sanatın türevli olması beklenmektedir. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu olduğu gibi gördüğümüz nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırır. Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılır. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge oluşturmamıza yardımcı olur. Başlangıçta gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz. Oluşum sürecindeki duygu, düşünce ve zaman kavramları bütüne ulaşmamızı sağlar. Dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir.

Doğup büyüdüğü Gaziantepte sergi açarak en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çiraz, Eserlerime ev sahipliği yapan SANKO Sanat Galerisine şükranlarımı sunuyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ressam Nurten Çatıkkaş Kale, Zeugma, Fıratın Gerdanlığı yayını Çiraza takdim etti. Sergi açılışına SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Gül Öztürkmen Demir, Hüseyin Eroğlu ve sanatseverler katıldı. Gülümay Çirazın, Gaziantepin plakasından esinlenerek 27 eserinin yer aldığı Ayıntab Bastası temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisinde 23 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.

Gülümay Çiraz, 1969 yılında Gaziantepte doğdu. Gazi İlköğretim Okulu, Gaziantep Kız Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Fakültesi Grafik Bölümünden mezun oldu. Gaziyurt Matbaa ve Ambalajda grafiker olarak çalıştı. Türkiyenin değişik illerinde görsel sanatlar öğretmenliği yaparak, sanatın sihirli dünyasını paylaşan sanatçı, 2010 yılından beri Çankaya Halk Eğitim Merkezinde karakalem resim, suluboya, yağlıboya ve akrilik boya resim eğitimleri veriyor.
Sanat benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğundan Ankaradaki atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum diyen sanatçı, sanatın; duygu ve düşünceleri ifade etmenin aracı ve kendisi için ifade özgürlüğü anlamına geldiğini söylüyor. Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi Resim Çalıştayı gibi yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katılan sanatçının, birçok kurum ve kuruluş koleksiyonunda eserleri bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.